Museumsnytt

21. februar 2018

Podcast museum

Et pilotprosjekt for Buskerudmuseet

Hvem har sagt at museum er kjedelig? Buskerudmuseet setter i gang et spennende pilot-prosjekt med egen Podcast! Vi vil fortelle deg historier som skaper refleksjon over deg selv og din rolle i den verden du lever i. Gled deg til å bli med på en reise rundt i Buskerud-museet på jakt etter de gode historiene.

Les mer her

21. februar 2018

ROLF HANSEN

– keramikk til glede

Lågdalsmuseet har gått til innkjøp av 12 sentrale arbeider fra Rolf Hansens senere produksjon.

Vi gleder oss til å innlemme disse gjenstandene i vår fast utstilling slik at publikum virkelig får se bredden av keramikerens arbeider, sier avdelingsleder Ljøterud-Andersen.

Rolf Hansens keramiske verden, slik vi opplever den i dag, var et resultat av årtiers slit og prøving og feiling. Det var en arbeidsform som falt naturlig for en kunster som bestandig arbeidet med temaer. Han repeterte og utvikler sine former og dekorer med små variasjoner, og tingene lyser av frodighet, poesi og humor.

Les mer her

31. januar 2018

22 millioner kroner til museene i Buskerud

Blaafarveværket, Drammens Museum, Buskerudmuseet og Norsk Bergverksmuseum får 22 millioner kroner av Buskerud fylkeskommune.

Onsdag ettermiddag fordelte politikerne i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune følgende beløp til museene:

• Blaafarveværket: 3 455 000 kr
• Buskerudmuseet: 12 896 200 kr
• Drammens Museum: 5 448 800 kr
• Norsk Bergverksmuseum: 200 000 kr

– Museene våre har 350 000 besøkende i løpet av et år og de gjør en viktig jobb med å forvalte og formidle Buskeruds historie og samtid, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget i fylkeskommunen.

Buskerud fylkeskommune bidrar sammen med stat og kommune til den offentlige finansieringen av museumssektoren.

Kristensen sier de har økt tilskuddet til museene i Buskerud med 5 prosent. Museumssektoren i Buskerud har nærmere 140 årsverk og forvalter 376 kulturhistoriske bygninger og omkring 170 000 gjenstander.