Buskerudmuseet

Stiftelsen Buskerudmuseet er en konsolidert museumstiftelse bestående av 13 avdelinger med til sammen 18 besøkssteder.

Buskerudmuseet ivaretar både den materielle og den immaterielle kulturarven i vår region gjennom forvaltning, forskning, formidling og fornying.

Gjennom museene våre viser vi frem det mangfoldet Buskerud har å by på – det er en historisk reise fra jernalderen til herregårder og bygdetun. Vi har glassmuseum, vassdragsmuseum og en museumsjernbane og kan friste med tre kjente kunstnerhjem.

Fylkesfotoarkivet og Folkemusikksenteret i Buskerud befinner seg også under våre vinger.

Gjennom året er det et vell av spennende aktiviteter på museene, alt fra aktivitetsdager, konserter, teater og utstillinger til skolebesøk gjennom den kulturelle skolesekken.

Klikk deg inn på museenes egne hjemmesider og finn ut mer!